Schliessen
17. září 2018

100 tunový plášť velkého mlýnu pro Čečensko

Čečensko, autonomní republika Ruska, která se nachází na severním Kavkaze, plní poslední roky titulky novin tématy o ozbrojeném konfliktu a zničených domech. Ale rekonstrukce je v plném proudu. Hlavní město Groznyj nyní zdobí moderní mrakodrapy a nově vybudované široké městské ulice. Také v jiných částech země probíhají rozsáhlé stavby.

Celkově je vyžadován stavební materiál pro plochu 15 000 metrů čtverečních v oblasti mezi Černým a Kaspickým mořem. Pro stavbu je potřeba cement a pro výrobu cementu jsou potřeba velké mlýny. Universal Transport převzal zakázku na přepravu takového velkého mlýnu. Přípravná fáze trvala tři měsíce.

Nakládka se uskutečnila v Přerově. Z Přerova byl tento ocelový kolos přepraven do přístavu v Bratislavě. S celkovou délkou cca 54 metrů, 5 metrů šířky a 5,3 metrů výšky a celkovou vahou 203 tun vyplul na cestu přes rumunskou Konstantu dále přes Rostov na Donu do cílového místa v Rusku. Přeprava po silnici byla s ohledem na rozměry a tonáž nákladu řešena návěsem s kotlovým rámem a přídavným tažným vozidlem.

Po trase museli naši kolegové řešit ještě jednu překážku. Na původně plánované trase se vyskytla neočekávaná krátkodobá oprava mostu, takže na přeplánování přepravní trasy měli naši kolegové pouhé tři týdny. To znamenalo opět tento úsek celý přepočítat a zajistit nová přepravní povolení. Ale vše dobře dopadlo, konec dobrý všechno dobré.

<< Zpět k přehledu
>> Prohlédnout si další novinky