Schliessen
28. srpna 2017

Konstrukce z oceli a skla pro most „PUMA“ na kolech

Město Herzogenaurach je hlavně známé jako domov dvou obřích sportovních gigantů Adidas a PUMA.

Druhý jmenovaný gigant zde, ve městě čítajícím 23 000 obyvatel letos postavil nový most, známý jako „PUMA most“. Tento takzvaný „PUMA most“ je 85 metrů dlouhá lávka pro pěší z oceli a spousty skla, která spojuje dvě administrativní budovy obou společností v závratné výšce 8 a půl metru napříč severním obchvatem.

Projekt pověřený společností PUMA provedl pan Heinrich Lamparter ze stavebni firmy Lamparter, odborník na průmyslové stavby v Hesensku.

Přeprava čtyř mostních segmentů mezi ústředím stavební firmy Lamparter v městě Kaufungen a městem Herzogenaurach byla zadána firmě Universal Transport. Vzhledem k celkové délce nákladu 45 metrů a vzdálenosti přibližně 300 kilometrů trasy, vyžadovala tato zakázka přesné a svědomité plánování.

Ve dvoudenních přepravách během různých dvou týdnů byly čtyři mostní segmenty převezeny firmou Universal Transport pomocí takzvaných adaptérů z blízkého města Kasselu k sídlu firmy PUMA v Herzogenaurachu a tam později nainstalovány.

A tak v deštivém létě letošního roku, ale i v dalších následných ročních obdobích, umožňuje tato lávka zaměstnancům firem sportovních potřeb přejít mezi oběma budovami suchou nohou.

<< Zpět k přehledu
>> Prohlédnout si další novinky