Schliessen
9. prosince 2019

Certifikace zajištění nákladu

UT provedl úspěšnou zkušební jízdu pro Siemens Mobility GmbH

Správné zajištění nákladu je – kromě dobrého plánování a moderního vybavení – nejdůležitějším předpokladem pro hladké provedení těžké a projektové přepravy.

Pro společnost Siemens Mobility GmbH testovala Universal Transport chování nákladního automobilu s nákladem v různých jízdních situacích a prokázala, že použité zajištění nákladu odolá zátěži během silniční přepravy.

Tato série zkušebních jízd byla provedena za asistence společnosti DEKRA v řidičském středisku Groß Dölln v Braniborsku.

V rámci zkušebních jízd byl náklad zatížen zrychlovací silou 0,8 g vpřed a 0,5 g do strany. To odpovídá očekávaným skutečným podmínkám v silničním provozu. Dosažená zpoždění nebo zrychlení byla zaznamenána a zdokumentována vhodnou měřicí technologií.

Dynamické jízdní zkoušky, které se z bezpečnostních důvodů uskutečnily na uzavřeném terénu, zahrnovaly úplné brzdění vpřed, plné brzdění dozadu, jízda po okruhu a jízda po křivce ve tvaru S. Aby během jízd do zatáček, nebo při zkoušce vyhýbání nedošlo k převrácení vozidla, byla na ochranu nákladu a vozidla nainstalována speciální podpůrná náprava, která se často používá při těchto zkouškách i při odborném školení o bezpečnosti jízdy.

„Tento test je velmi důležitý nejen pro našeho zákazníka Siemens Mobility, ale také pro Universal Transport. Náš tým je velmi hrdý na to, že zkušební jízdy byly úspěšně provedeny a schváleny společností DEKRA, protože správné zajištění nákladu přispívá k větší bezpečnosti na silnici, “řekl pan Stephan Stender, ředitel pobočky společnosti Universal Transport Hamburg.

<< Zpět k přehledu
>> Prohlédnout si další novinky