Schliessen
15. prosince 2020

Skupina společností Universal Transport přispěla na kampaň Fruchtalarm

Více sebevědomí a radosti ze života pro mladé onkologicky nemocné pacienty. Jsme si vědomi společenské odpovědnosti a chceme se o náš ekonomický úspěch podělit se znevýhodněnými lidmi,“ řekl Holger Dechant generální ředitel UT a v prosinci poskytl štědrý dar Elizě Schillingové z nadace Fruchtalarm.

210 dobrovolníků z projektu Fruchtalarm navštěvuje s mobilními koktejlovými bary děti na 25 onkologických odděleních po celém Německu. Z džusů, nektarů a sirupů míchají společně s malými pacienty koktejly přímo u lůžka nemocného. Chemoterapie mění chuť a čich dětí, takže jídlo a pití jsou nepříjemnou povinností. Intenzivní ovocná chuť aktivuje všechny smysly a zvyšuje motivaci k pití. Myšlenkou je nabídnout dětem a dospívajícím více aktivity, sebevědomí a radosti ze života v každodenní klinické rutině, navzdory jejich vážné nemoci.

Dokonce v době korony přišli „Fruchties“ s koncepty, díky kterým malí pacienti přišli na jiné myšlenky, například interaktivní živé přenosy, kdy byly koktejly míchány přímo před klinikou podle pokynů pacientů a poté přivezeny na oddělení – nebo mobilní kufříky, které obsahují veškeré nádobí a pomůcky, které potřebujete k mixování ovocných koktejlů.

„Tento projekt nám dokonale vyhovuje.“ Můžeme pomoci vykouzlit úsměv na tváři nemocných dětí a angažujeme se jak v regionu Paderborn, kde máme své kořeny a centrálu, tak i po celém Německu, kde jsme zastoupeni mnoha pobočkami. V popředí je samozřejmě fakt, že pomůžeme lidem, kteří neměli v životě tolik štěstí,“ řekl Holger Dechant. Paní Eliza Schilling byla velmi potěšena: „Závazek společnosti Universal Transport nás podporuje v přinášení mírně pozitivního vzrušení na dětská onkologická oddělení.“

Fruchtalarm je v současné době pevnou položkou programu v 31 německých dětských onkologických klinikách. Pracuje zde 32 týmů, každý čítající osm dobrovolníků všech věkových skupin. Iniciátoři a dobrovolníci také nepřetržitě pracují na tom, aby byli v blízkém časovém horizontu zastoupeni na všech 50 dětských onkologických klinikách po celém Německu. A do budoucna nadace rovněž uvažuje o možném rozšíření kampaně i do sousedních zemí. Společnost Universal Transport bude tento projekt podporovat i v budoucnu.

Zdroj obrázku: Fruchtalarm

<< Zpět k přehledu
>> Prohlédnout si další novinky