Schliessen
19. června 2020

Výzva proměněna v mistrovský výkon: Moduly pro tunelovou razící soupravu byly bezpečně přepraveny

„Mimořádné“ přepravy jsou pro těžkou logistickou společnost každodenní záležitostí. Ovšem moduly pro tunelovou razící soupravu součástí každodenního programu nejsou.

V červnu profesionálové ze společnosti Universal Transport působivě předvedli, že i takové stroje dokážou hladce přepravit.

Z přístavu v dolnoslezském městě Malczyce nad Odrou se transportér vydal na 260 kilometrů dlouhou trasu do města Lodž v centrální části Polska. Největší přepravovaný modul byl široký osm metrů a vážil respekt budících 185 tun. S celkovou hmotností 309 tun byl transportér naložený největším dílem dlouhý 36,5 metrů, 7,96 metrů široký a 4,75 metrů vysoký – plus přítlačný tahač.

To jsou úctyhodné rozměry, díky nimž byla organizace dopravy, plánování trasy a testování opravdovou výzvou. Tentokrát byla tato přeprava úspěšně realizována dceřinou společností Universal Transport StB Verkehrstechnik Dabrowa v Polsku, která také převzala zabezpečení trasy. Vozidla dodala česká pobočka Universal Transport Praha s.r.o. Díky naší přeshraniční síti a odborným znalostem v různých oblastech těžké a projektové logistiky, jsme schopni úspěšně provést výjimečné mezinárodní přepravy z jediného zdroje.

<< Zpět k přehledu
>> Prohlédnout si další novinky