Schliessen
19. května 2017

Interview

Paní Sahan, od dubna 2017 jste zaměstnaná u firmy Züst & Bachmeier Project GmbH v Malajsii. Vyprávějte nám prosím více o Vaší dosavadní kariéře.

V roce 2005 jsem dokončila své středoškolské vzdělání výcvikem u jedné velké logistické společnosti ve Schwerinu jako spediční nákupčí. Až po nástup u firmy Universal Transport v roce 2014 jsem byla zaměstnaná v různých logistických a průmyslem se zabývajících firmách, mimo jiné také jako vedoucí dispečinku a nákupčí pro dopravní služby. Na konci roku 2013 jsem úspěšně dokončila svá vysokoškolská studia jako certifikovaný mistr obchodní administrativy s důrazem na marketing. U firmy Universal Transport v Paderbornu  patřilo do mé pracovní náplně prodej, servis a péče o nové i stávající zákazníky.  Mimo jiné k tomu také patřily četné úkoly z oblasti marketingu. Od začátku dubna v Malajsii pracuji jako regionální ředitel prodeje pro SEA Zust & Bach Meier Project GmbH (Z & B). Hlavním zaměřením mé práce jsou distribuce a marketing.

 

Můžete nám prosím blíže popsat běžný pracovní den v pobočce v Malajsii?

Z&B je více než deset let zastoupen pobočkou v Malajsii a jihovýchodní Asii . Jsme mezinárodní tým 5 zaměstnanců. Moji kolegové jsou odpovědní za provozní řízení projektů. Patří mezi ně zejména velké průmyslové zboží a vybavení. Do okruhu naší práce spadá kompletní vyřízení přepravy, včetně celních formalit, atd. Máme také rozsáhlou síť partnerů po celé Asii. Od mého příjezdu jsem se učila poznávat místní trh a jeho podmínky. Do budoucna chci pracovat na podpoře prodeje, navazovat nové kontakty, ale také mě čeká práce v oblasti marketingu, především zajistit naší nové pobočce, aby byla známá jako značka. Zakrátko mě také kromě jiného můžete najít na veletrhu  Metaltech & Rail Solutions. A v září se koná také známý logistický veletrh Breakbulk poprvé v Kuala Lumpuru. To ukazuje jediné – trh roste.

Se sídlem v Malajsii máme strategickou polohu. Velké trhy, jako je Thajsko, Vietnam, Indonésie a Singapur, jsou pro nás zajímavé a v bezprostřední blízkosti. Malajsie je země s velkým potenciálem.

Do roku 2020 by se měla země podle vypracované agendy průmyslově rozvíjet na úroveň vyspělých států. Proto se zde v současné době, ale i v budoucnu nabízí celá řada projektů, na kterých bychom chtěli pracovat. Do infrastrukturních projektů, jako přepravu vlaků pro dopravu a stavebnictví, jsme byli zapojeni mimo jiné i v minulosti. Ovšem cesta k získání zakázky je tu značně delší a složitější než u nás v Německu. Důvěra je velmi důležitým faktorem – zejména proto, že nabízíme služby a neprodáváme žádný hmatatelný produkt. Proto se potřebujeme pochlubit odpovídajícími pozitivními referencemi, které jsou důležité zvláště při získávání státních zakázek.

Jaký je Váš osobní  dojem z Malajsie? Už jste si na nové prostředí zvykla?

Ano, první dojem byl v každém případě pozitivní. Kuala Lumpur je velmi působivá, především je tu velmi zdařilá kombinace přírody a moderní architektury. Společenský život zde také nepřijde zkrátka. K dispozici je spousta sportovních aktivit a v obrovských nákupních centrech nezůstanou žádná přání nesplněna. Je tu také mnoho malých komunit. Žije zde pospolu mnoho různých kultur a město je celkově velmi mezinárodní.

Vždycky říkám: člověk se musí vcítit do lidí a do prostředí, kde žije a to také dělám. Pro všechny, které to zajímá, mohu návštěvu této země jen doporučit.

<< Zpět k přehledu
>> Prohlédnout si další novinky