Schliessen
2. března 2021

Flotila společnosti Universal Transport je posílena o nový ramak

V těžké a projektové logistice často využíváme k bezpečnému dopravení nákladu s neobvyklými rozměry nebo těžkou váhou zařízení upravená požadavkům konkrétní zakázky.

To je i případ přepravy lokomotiv z Kasselu v Severním Hesensku. Ramak s celkem 14 nápravami, vyvinutý speciálně pro tento projekt, byl spojen do přepravního vozidla o délce 68 metrů a celkové hmotnosti 230 tun.

Zejména tři vlastnosti dělají tento ramak z flotily Universal Transport výjimečným a jediným svého druhu: může být využit s železniční technologií tak, aby do něj kolejová vozidla mohla vyjet přímo přes rampu. Odpadají tak náklady na jeřábové služby. A na rozdíl od obvyklých železničních návěsů je také nižší, tudíž kolejová vozidla vjíždí přímo do něj, ne na něj, to umožňuje přepravu vozidel s výškou až 4,40 metrů. V neposlední řadě může ramak společnosti Universal Transport pojmout až 160 tun nákladu s maximální délkou 23 metrů. Na celém světě je jen několik ramaků podobné konstrukce, ale většinou s výrazně nižším užitkovým zatížením.

<< Zpět k přehledu
>> Prohlédnout si další novinky