Schliessen
6. listopadu 2017

Kombinovaná přeprava elektrárny

Doprava nadměrných nákladů je naší každodenní prací, ale každý projekt je pro nás novou výzvou.

Královskou disciplínou v této branži je multimodální přeprava přes státní hranice. Naši kolegové z firmy Züst & Bachmeier v Norimberku byli pověřeni náročným úkolem přepravy komponentů pro plynové a parní elektrárny z Německa, Indie a Číny do Turecka.

Přepravu od dodavatele do přístavu v Hamburku zajistila naše místní pobočka Universal Transport. Jednalo se o skutečný herkulovský výkon pro všechny zainteresované strany. Do hamburského přístavu bylo zapotřebí dopravit generátory o jednotlivé váze až do 330 tun. Dále byla přepravována plynová turbína s hmotností 315 tun a dvěma parními turbínami o hmotnosti 150 tun.

V přístavu již na náklad čekalo Jumbo Kinetic, jedno z nejvýkonnějších těžkých plavidel na světě a bylo připraveno na další přepravu hlavních komponentů. Z Číny a Indie byly dodány i menší součásti. Cílem byl přístav v jižním Turecku Antalya. Přímo na místě podporovali koordinaci a řízení zakázky naši kolegové z pobočky v Istanbulu. Celkem bylo přepraveno 7500 nákladních tun v období pěti měsíců.

<< Zpět k přehledu
>> Prohlédnout si další novinky