Schliessen
15. prosince 2021

Opět je to tu, Vánoce jsou za dveřmi

Vánoce jsou snad pro každého krásným obdobím plným tradic. Nejinak je tomu i u nás.

listopadu realizovala společnost Universal Transport přepravu vánočního stromu na jedno z nejznámějších náměstí německé metropole. Tuto krásnou tradici již léta zaštituje naše společnost.

Tentokrát to byl přibližně 20 metrů vysoký a 2,7 tuny vážící červený smrk ze soukromého vlastnictví v Durynsku, který nyní v adventním období vytváří slavnostní atmosféru před berlínskou dominantou.

Bohužel ne každý si může sváteční atmosféru na přelomu roku užívat bezstarostně. A proto je také jednou z důležitých vánočních tradic společnosti Universal Transport, přinést těmto lidem trochu radosti a naděje. I letos společnost podporuje několik kampaní a iniciativ.

Mezi ně patří i kampaň „Fruchtalarm“. Dobrovolníci z projektu „Fruchtalarm“ navštěvují s mobilními koktejlovými bary děti na onkologických odděleních po celém Německu. Chemoterapie mění chuť a čich dětí, takže jídlo a pití jsou nepříjemnou povinností. Intenzivní ovocná chuť aktivuje všechny smysly a zvyšuje motivaci k pití. Myšlenkou je nabídnout dětem a dospívajícím více aktivity, sebevědomí a radosti ze života v každodenní klinické rutině, navzdory jejich vážné nemoci. A pokud nejsou osobní návštěvy kvůli koroně možné, je na oddělení jednoduše poslán mobilní koktejlový kufřík. Pokyny k míchání jsou pak k dispozici na YouTube.

Nadace „Lichtblicke“ byla založena v Severním Porýní-Vestfálsku již v roce 1998 a podporuje děti, mladé lidi a jejich rodiny, kteří jsou v hmotné, finanční nebo psychické nouzi.

Společnost Universal Transport s nadací spolupracuje již řadu let a i letos vydražila v rámci aukce „Lichtblicke“ doprovod těžké nákladní dopravy. Tato aukce vynesla neuvěřitelných 765 eur. Společnost Universal Transport opět velkoryse zaokrouhlila částku nahoru.

Celkem tak nadace „Lichtblicke“ obdrží 1 500 eur.

<< Zpět k přehledu
>> Prohlédnout si další novinky