Schliessen
9. prosince 2019

Ostré zatáčky, řidič, ten tvrdý chleba má!

Společnost Universal Transport realizovala multimodální přepravu strojních technologických zařízení

V polovině listopadu byly z výrobního závodu Ondřejovických strojíren do přístavu v Bratislavě a dále k zákazníkovi směr Rusko přepravovány dva výměníky tepla a jedna tlaková nádoba. Tuto multimodální přepravu uskutečnila pobočka Universal Transport Praha s.r.o. v Ostravě.

„Díky nezbytné znalosti topografie naší země a zkušenostmi s multimodálními mezinárodními přepravami jsme nad touto výzvou v podobě překonání téměř neprůjezdných tras zvítězili“, řekl Jiří Polach, projektový manažer Universal Transport Praha.

První úsek přepravy ze Zlatých hor do Bratislavy se uskutečnil po silnici. Kritickým místem byly serpentiny pod Červenohorským sedlem, za zdolání tohoto náročného úseku patří řidičům i organizátorům ohromný respekt. Komponenty se svými úctyhodnými rozměry vyvolávaly úžas: výměník tepla číslo jedna o délce 22,43 metrů, šířce 2,88 metrů a výšce 3,21 metrů, vážil 118,4 tuny. Výměník tepla číslo dvě vážil „jen“ 59,85 tun a měřil „pouze“ 10,39 metrů na délku, 3,89 metrů na šířku a 4,5 metru na výšku. Oba komponenty jely v konvoji. Tlaková nádoba byla přepravena samostatně do cíle již během první fáze přepravy. Rozměry tlakové nádoby byly 8,06 metrů délky, 3,34 metrů šířky, 4,32 metrů výšky a hmotnosti 50,8 tun.

V přístavu v Bratislavě byla zařízení přeložena na loď, odkud dál pokračovala průplavem Rýn-Mohan-Dunaj do druhého etapového cíle, přístavu v Antverpách.

I přes nízkou vodní hladinu a technické potíže se podařilo náklad včas vyložit v terminále Transfennica, přístavním úseku Kallo. Zde další přepravu technologických zařízení převzal zákazník a vydal se s nimi dál po moři do chemické továrny v Petrohradu.

<< Zpět k přehledu
>> Prohlédnout si další novinky