Schliessen
2. září 2019

Zásobníky pro Opičí skálu

Britské zámořské území Gibraltar má vlastní vládu. Jen s několika výjimkami, za které zodpovídá Londýn, se sám stará o všechny povinnosti, jako ostatní státy v Evropě. To zahrnuje také zabezpečení dodávek energie v oblasti na jižním cípu Pyrenejského poloostrova. V rámci výstavby nového energetického centra zde bude postaven LPG terminál, který již nebude zásobovat oblast topným olejem jako doposud, ale zkapalněným ropným plynem (LPG).

Společnost Universal Transport převzala v této souvislosti, po dvou letech příprav, projekt přepravy z České republiky na tak zvanou Opičí skálu, pojmenovanou po bezocasých primátech, jejichž kolonie tu zcela volně žije jako jediná v Evropě.

Na přelomu tohoto roku bylo ve dvou tranších z děčínské továrny dodáno pět zásobníků na LPG na Gibraltarský průliv na jihozápadním cípu Evropy. V Hamburku byly zásobníky o hmotnosti téměř 250 tun přeloženy společností UT z vnitrozemské lodi na námořní plavidlo.

Expert na těžké náklady, který dopravou podporoval již samotnou výrobní logistiku zásobníků, s pomocí samohybného modulárního transportéru (SPMT) zajistil doručení až do cíle včetně posledních pár metrů všech zásobníků o obřích rozměrech 50,25 x 5,82 x 6,02 metrů.

<< Zpět k přehledu
>> Prohlédnout si další novinky